Thursday 28 August 2008

Til kvinnen i mitt liv

i skrivende stund vet jeg ikke hvem du er... tror jeg. Men når du leser dette håper jeg at du vet selv hvem du er. Jeg er i dette øyeblikk 26 år 2 måneder, 24 dager og 8 timer gammel. Dette er en øyeblikkserklæring på hva du kan forvente deg:

- En avslappet mann som stresser når han skal gjøre noe som kan gå ut over andre. - Jeg hater å skuffe de jeg avtaler noe med, uansett hva det er, så jeg gjør hva jeg kan for å leve opp til den avtalen eller forventningen som er satt. Utenom det er det lite jeg stresser med.

- En sprtsidiot. - Jeg har alltid slukt alt jeg har kommet over av idrett på tv, og jeg elsker å drive med det selv. Fotball er og blir min største lidenskap, og vil aldri forsvinne som en stor interesse. Jeg gleder meg til den dagen jeg følger ungene til fotballtrening og kamp.

- En omtenksom mann. - Selv om jeg også kan gå på en smell og være egoistisk, så prøver jeg så godt jeg kan å bry meg om de som er viktige for meg, og vise det for dem. Jeg prøver å vise omtanke, omsorg og kjærlighet så folk vet hvor de har meg.

- En person som trenger tid alene. Jeg henter overskudd gjennom tiden jeg tilbringer alene. Noen kan kalle meg sær, men tid alene vil jeg ha behov for uansett hvordan livet blir om 10, 20, 50 år.

- En person som ønsker en stor og lykkelig familie. Jeg har vokst opp i et utrolig harmosnisk hjem, hvor dørene alltid var åpne. Det samme ønsker jeg meg når jeg blir eldre og stifter familie. Jeg vil at alle som betyr noe for min familie skal kunne komme innom til en hver tid. Jeg tror det er trøndergenene som gjør dette. Det er det mest gjestfrie "folkeslaget" vi har her i landet!

- En person som setter stor pris på mine beste venner, og vil bruke tid på disse så ofte jeg kan.

- En person som aldri vil lyve, er trofast og prøver å få ting til å fungere framfor å gi opp.

- En person som ønsker karrieremessig suksess, men aldri på bekostning av de som er meg nærmest.

- En person som har humor.

- En person som kommer til å være en god mann og en god far.

Wednesday 27 August 2008

Hva er hensikten

http://www.metallica.com/index.asp?item=601136


Metallica skal visstnok legge ut nye låter fra det kommende albumet Death Magnetic som kommer 15. september hver uke på denne linken.

Men hva er poenget når lyden er ubrukelig? Er vel opplagt for å hindre piratkopiering, men da kan dere heller gi faen sier nå jeg.

Sunday 24 August 2008

Jeg vil argumentere FOR kringkastingslisensen!

Det er en veldig enkel greie å lage debatt om, for alle må betale lisens. Det argumenteres for og i mot med politiske ståsted og kanskje til og med et mer medieprinsippielt standpunkt. Jeg gidder ikke ta det for meg her, for jeg er mest opptatt av hva vi får for penga.

Jeg tar for meg NRK som tilbyder av tv/radio med det utgangspunktet at det er nettopp offentlig eid.

NRK har en del vedtekter som styrer produksjonen av programmer etc dette kan du lese deg opp på her om du vil:



Noe av det flotte med å ha en slik basis er at de både kan og må ta noen sjangser. Både når det gjelder programmer som er ment å treffe bredt og programmer som skal treffe smalt. Det er ikke bestandig at nedslagsfeltet er som planlagt, men det er jo også noe av det sjarmerende med programmene.

Men så til saken: Jeg er ubetinget for at NRK forblir på statlige hender. Og jeg vil IKKE ha kommersiell finansiering. Lisens eller dekkes over statsbudsjettet er de eneste to alternativene for meg. Det er ingen andre radiostasjoner som har programmer jeg "må få med meg" NRK har minst tre, kanskje fler egentlig. Men de tre viktigste for meg er Radioresepsjonen, FK Fotball/FK Sport og Herreavdelingen. Dette er alle tre programmer som jeg har vanskelig for å se på en kommersiell kanal. Likevel er det noe av det mest suksessfulle NRK har på eteren. Jeg tror dette enkelt kan oppsummeres med at NRK er forpliktet til å både tenke bredt og smalt i samme tanke, mens de kommersielle kanalene kun tenker masser, masser, masser. De har ikke råd til å bygge opp programmer, og langt mindre ha lave lyttertall over tid på et program. Det samme kan i og for seg overføres til TV, men jeg kjører radio som eksempel også videre.

Hva er det da som gjør at min personlige smak for radioprogrammer skal kunne være et tungtveiende argument for at NRK skal være statlig? Jo det er nettopp det faktum at jeg HAR favorittprogram. Musikkprofil etc holder jeg unna denne saken, for der er ingen flinke nok etter min mening. Men også her gjør NRK mye bra. De har nisjeprogrammene. De har en forpliktelse til å treffe flest mulig, men ikke gjennom en stor grøt som alle skal falle inn under. De har det og, men de leter etter de siste lytterne som føler seg utenfor og lager programmer for nettopp disse gruppene. National Rap Show har såvidt meg bekjent vært på lufta i over 10 år. TI ÅR! Det er et kvalitetsmessig ledende program når det kommer til hip hop i Norge. På den tiden det kom på lufta var det banebrytende, unikt og smalt. Men det har vært en suksess for denne smale, og etter hvert litt bredere lyttergruppen. NRK traff blink. De traff en liten blink som de laget selv. Og det ville aldri skjedd uten vedtektene jeg refererer til over.

Jeg tror dere skjønner hvor jeg står nå. Og jeg håper alle tar stilling til denne realiteten. Enten dere er uenige eller enige med meg.

Låter jeg mener noe om om dagen.

Jason Mraz - I´m yours


Få fyren vekk fortest mulig. Dette one hit wonderet er nok det aller verste jeg kan få servert om dagen. Hovedgrunnen er nok den vanvittige overspillinga som har blitt gjennomført. Sangen i seg selv er ikke hatbar om du hører den en enkelt gang. Da glemmer du den og vil aldri huske den to uker etterpå. Men her må det ha forekommet en slags massesuggesjon som har gjort at "alle" liker denne låta. Jeg vil understreke at jeg slett ikke har noe imot denne typen med naivistiske sommerlåter. Det er bare at denne er ikke verdt all oppmerksomheten den får. Og den er VILT overspilt. PLEASE ikke mer Jason Mraz nå folk!


Karpe Diem - Under overflaten


Jeg ble ganske begeistra for Karpe Diem på det første albumet dems. Bortsett fra den håpløse singelen, så var det ganske heite saker. Jeg håper dette skal være "albumselgern" til kidsa og at resten av albumet blir vesentlig bedre enn det her. Det er ikke bra når en artist eller gruppe kommer med noe nytt og du lengter etter tidligere album. Skjerpings karer. Og ikke slipp albumet før det passerer musikksensuren min!


Kid Rock - All Summer Long


Er det en gjenvinning, kopi eller hyllest av "Sweet Home Alabama"? Jeg lander nærmest det siste. Jeg liker at Kid Rock kan bruke noe av det som sikkert har vært med på å forme hans identiet på en ny måte. Det her er det nermeste jeg kan komme til å beskrive som et sample innen rocken. (Jeg holder da utenfor anklager om plagiat siden dette jo er en helt ærlig greie på at han bruker låta) Her mener jeg Kid Rock faktisk treffer blink, og åpner den døra som sikkert mange har vært fristet til å kikke litt inn forbi, men som ingen har turt så langt. Kid Rock har aldri vært akseptert i noen leir, og har gjort som han har villet hele veien. Publikum setter pris på det, og han har bygd opp en god måte å være rebell på. Mer av det her sier jeg!


Nøl ikke med å komme med et bidrag i kommentarfeltet!