Tuesday 30 September 2008

Noen tanker jeg har i hodet om dagen

1) Hvorfor feirer ikke kristne, (og andre som tror på et paradis etter døden) i stedenfor å sørge når en person avgår ved døden. Unner de ikke personen å komme til et bedre sted? Og hvorfor blir ikke selvmord sett på som helt naturlig? Alle vil vel ha det bedre enn de har det nå ideelt sett. Og Paradiset skal vel være helt knall etter hva jeg har hørt? Her tror jeg at jeg har bevist at kristendommen betviler sin egen eksistens. Og hver og en betviler sin egen tro. Noen vil kanskje hevde at dette bare er en spydig provokasjon, men det er ment som en humoristisk kommentar om et paradoks jeg ser.


2) Hvordan skal jeg dra i land eksamener etc på BI. Livet er kastet ti år tilbake og jeg er ny på skolen igjen ;-)


3) Blir neste film med Iron Man hetende Iron Man 2 eller Avengers?


4) Er vi på vei inn i Marx definisjon på sosialisme?


5) Når skal den vestlige styreformimperialismen ta slutt? Vår kultur har demokratis om ideal. Jeg ser ingen grunn til at det skal være en universell sannhet at demokrati er best. Og i alle fall så lenge demokratiet ikke er kommet som en følge av krav fra det gjeldende folket.


6) Når blir neste gang jeg spiller konsert? (vil du spille gitar i bandet mitt?)


7) Hvordan blir jeg økonomisk uavhengig resten av livet uten å jobbe knallhardt?


8) Hvor mange er det eeeegentlig som leser det her?


9) Hvorfor er det så mange svensker i Norge som jobber på Seven hele uka, for å gå på Cosmo og henge i Hegdehaugsveien i helgene?


10) Når skal NFF erstatte Åge Hareide? Ingen beundrer folk som er standhaftige om det er av ren dumhet.

Monday 29 September 2008

Landslagsuttak

Jeg så at Thomas Enger, tidligere sportssjef i Nettavisen, publiserte sitt forslag til landslags 11´er på nettopp Nettavisen i dag.

Inspirert av dette skal jeg selv kommentere og argumentere mine valg.


Keeper: Jon Knudsen - Et soleklart valg. Rett og slett pga det som foregår oppe i hodet til Rune Almenning Jarstein. Jeg mener ikke at det har rabla for ham, men støtteapparat, trenerteam og presse har gjort ham usikker på seg selv.

Høyre back: Tom Høgli - Tromsøs nye juvel i forsvarsrekka har gjort to gode landskamper, og har i realiteten ingen konkurrenter om høyrebackplassen nå slik jeg ser det.

Venstre back: John Arne Riise - Trenger ikke nærmere forklaring. En av to norske spillere med internasjonale kvaliteter.

Midtstopper 1: Brede Hangeland - Stadig bedre i Fulham, men jeg savner at han tar samme ansvar for Norge

Midtstopper 2 : Morten Skjønsberg - Den vanskeligste plassen å ta ut. Makkeren til Brede pga fotballintelligens, og en forbilledlig holdning til spillet. Viker aldri i taklingene, og har det rette "hodet" for store kamper.

Midtbaneanker: Fredrik Winsnes - En utmerket kamp mot Island, og en presisjon og klokhet som er helt nødvendig mot hardtarbeidende skotter.

Indreløper 1: Bjørn Helge Riise - Har nylig kommet tilbake fra skade, men er likevel landets beste midtbanemann.

Indreløper 2: Fredrik Strømstad - Suksess i Frankrike, og har spilt drøssevis av gode landskamper tidligere. Mestrer mange roller og vet å blø for drakta.

Offensiv midtbane: Erik Huseklepp - Branns komet har blitt kritisert for manglende defensiv jobbing og svake avslutninger. Men en spiller som Erik Huseklepp er på sitt beste nok til å slite ut de 11 vi spiller mot. Han må med, og har ekstreme ferdigheter med ball. Noe alle lag trenger, uansett spillestil.

Spiss 1: John Carew

Spiss 2: Tarik Elyounoussi - En spiller som lar Carew få rom også på bakken grunnet sin egen bevegelighet. Forsvaret til skottene må ta ut løpene hans, og det åpner både for Huseklepp bakfra og Carew helt fremme.

Jeg skjønner at dette ikke BLIR laget i den kommende kampen. Til det er Hareide både for sta og for dum. Men det er godt å vite at vi har disse spillerne, så kan vi i det minste se frem til neste kvalik. En kvalik uten Hareide.

Friday 26 September 2008

Hvor ble det av kjærligheten?

Mange mennesker går gjennom dager, uker, måneder, år og kanskje liv uten å møte en person som utløser de ekstreme følelsene. Kanskje handler det om flaks? Mangel på initiativ? Skjebnen? Hvem vet? Etter mitt syn så er det uviktig. Det som er viktig er at man kjenner igjen personen når man ser han eller henne. Og det tror jeg også de aller fleste gjør. Jeg er dog ikke like sikker på om alle reagerer. Jeg har selv tenkt ”Hva om jeg bare gjennomfører noe av det jeg tenker på?” Kanskje vi stikker på kino, går en tur, ser en film hos meg, går på konsert. Et eller annet. Det er ytterst sjelden jeg gjør sånt. Og naturlig nok skjer det da heller ikke en dritt. Og det er jo i og for seg stakkarslig i seg selv. Men så kom jeg til å tenke på om det er mange andre som har det på samme måte? Jeg tror nordmenn spesielt er litt feige til å vise følelser. Og i særdeleshet det som viser at vi bryr oss om andre mennesker. Jeg tror ikke jeg er den eneste som har gjemt bort spørsmålene jeg har brent inne med. Og på det grunnlaget tror jeg det er enormt mye uforløst begeistring og kjærlighet ute i det langstrakte land. Min oppfordring blir derfor at også DU gjør noe med de gode tanken du har om den spesielle personen. Jeg skal i alle fall manne meg opp ganske snart... håper jeg.

Hvor er den gode musikken?

Jeg hadde en lettbeint diskusjon med Sverre her om dagen. Vi kom fram til at vi ikke kunne komme på et eneste album som har vært skikkelig knallbra i det siste. Altså et nytt album som har vært knallbra. Det nærmeste jeg kan komme er Madrugada med Madrugada. Men det er ikke mer enn en sterk firer det heller. Jeg hadde store forventninger til både Metallica og Odd Nordstoga, men ingen av de når opp heller etter mitt syn. Egentlig så tenkte at jeg hadde sikkert bare jernteppe da vi diskuterte. Det er sikkert masse bra album jeg bare glemte tenkte jeg. Men etter noen dager, så begynner jeg å bli usikker på om jeg har glemt så mange.

Er det slik at de knallgode albumenes tid er over? Eller kanskje jeg har blitt for blasert, kresen eller utdatert at jeg ikke opplever det som er det siste årets juveler? En av delene bør det ligge noe i. Jeg lurer veldig på hvilken. Og jeg vil gjerne høre om noen kan gi meg en albumtittel som får håra til å reise seg og blotter tennene som til et smil av ren refleks når jeg putter det på.


Jeg har brød, gi meg sirkus!

Amerikansk fotball


Best Football Catch This Year - Watch more free videos

Om dere ikke har likt denne fantastiske idretten tidligere, så er i alle fall dette grunn god nok til å begynne å følge sendingene på SportN på søndag kveld.
Etter litt musikksynsing med Martine over msn i kveld, så kom jeg på at jeg elsker gode coverlåter. Jeg tenkte å legge ut noen favoritter til glede for nye seere;-)



Øl - Av Jokke - med cumshots





Dette er rett nok ikke noen skikkelig musikkvideo, men det er en billedcollage laget til en studioinnspilning av Dio og Yngvie Malmsteen. Good shit, og noen ganger tenker jeg en kort tanke om at de faktisk spiller bedre enn Aerosmith som har orginalen.




Legger ved en reversert cover hadde jeg nær sagt. Dette er orginalen til Nice Boys som mange sikkert har hørt guns n spille på Lies albumet. Låta spilles opprinnelig av de australske gutta i Rose Tattoo - enjoy!




Til slutt et eksempel på hvordan ting IKKE skal gjøres. Dette bør stå som et grellt eksempel på helligbrøde!

You shook me all night long - av AC/DC - med Celine Dion og Anastacia

Thursday 25 September 2008

En tekst

Jeg vet ikke sikkert, men jeg tror likevel
jeg ble temmelig sikkert flørtet med i kveld
En dame som knapt kan finnes i en drøm
Stod foran meg og var herlig og skjønn

Jeg kjente et slag av lyst og behag
det var pulsen som dunket , redd for bedrag
ikke fra henne, men av en slem venn
fantasien min var kanskje løpsk igjen

En kjapp kommentar ville gjort meg til kar
fått en aften med henne på en brun bar
latter og sang, med en pike på gang
lykken i livet på noen få ords sprang

Etterpåklok kan jeg skrive en bok
om hva som skulle blitt sagt og virket så klok
men der jeg stod var jeg bundet av angst
for å få et nei før jeg fikk jaget min fangst

Handling er farlig, fantasien er fri
der kan man drømme om alt som livet kan gi
jeg sparer isteden den skjønneste til
en drøm hvor hun helt sikkert slipper meg inn

Tuesday 23 September 2008

Usa vender seg mot seg selv

Jeg sitter og ser på kongen av samfunnsporno, nemlig Cops. Programmet som kom på luften 11. mars 1989, har siden den gang gitt publikum, både i USA og andre skuelystne land, deres ukentlige dose med perversiteter og moralisering.

Jeg må inrømme at også jeg er fascinert av programmet. Det å stigmatisere grupper blir ikke vanskelig etter å ha sett litt på cops. Heldigvis har jeg vært i USA og sett at ikke alt er like svart/hvitt som på tv. Men det er eeegentlig ikke hva jeg skriver om nå.

I USA kan politiet bruke noe de kaller entrapment. De kan med andre ord agere som fiktive deltagere i en kriminell handling. Et klassisk eksempel er gjennom å sette opp "utsalg" av dop eller falske prostituerte. Det er ulovlig å kjøpe både dop og sex i USA. Med andre ord så pågriper de da de stakkarne som måtte ønske å kjøpe sex eller dop av disse forkledte politifolka. I Norge er ikke dette lovlig, og en gjengs oppfatning er at dette bryter mot viktige rettsprinsipper.


Men nok om det i og for seg. I kveld så jeg en stakkar som ble pågrepet for å forsøke å kjøpe crack. I og for seg ikke spesielt mye å heve øyenbrynene for. Men denne karen var døende. Han hadde uhelbredelig kreft. I bilen med seg hadde han en hund, og på spørsmål om han hadde noen som kunne ta seg av bikkja, så sa han at han hadde ingen. Og man kunne se at fyren ble knust når han skjønte at hans trofaste venn skulle tas hånd om av dyrebeskyttelsen pga av at han ble arrestert. En stakkarslig sjebne. Og da tenkte jeg som så: Hva er hensikten med å fucke opp det lille denne stakkaren har igjen av liv og livsglede. Det siste hadde han nok minimalt av, men jeg tror nok at arrestasjonen tok det resterende. Er samfunnet tjent med å bruke resursser på å sperre denne karen inne til han dør? Er samfunnet tjent med å se mellom fingrene på enkelte kriminelle handlinger?

Hvilken moral skal styre de fortapte sjeler. En mann uten liv og uten noe å leve for. Er det da slik at vestlige verdinormer skal være gjeldende for denne mannen? Demokratiets grunnmur er flertallets mening. Jeg er usikker på om flertallet ville låst inne denne mannen og kastet bort nøkkelen etter å ha sett dette innslaget.

Jeg hadde tidligere en sjef som sa at det eneste som er urettferdig er å behandle alle likt. Jeg skulle likt å se noe mer av det i rettssystemene. Rett nok er dette eksempelet tatt fra USA, men jeg tror samtlige samfunn har mye å gå på når det gjelder å finne den beste løsningen for fellesskapet når en kriminell har blitt avslørt. Å gjøre bot gjennom fengsel er for meg uviktig. Jeg vil ha enhver tilbake som en fungerende og bidragsytende del av samfunnet.

La mannen uten noe å leve for gå fri, så kanskje han finner liv i de siste månedene han har igjen. Det vil gi mer til samfunnet enn om han blir sperret inne.

Ukas høydepunkt

http://www.ltwee.net/music/Tazte_Priv_-_The_Streets_vs_Harald_Eia_(Lt_Wee_Mashup).mp3


Jeg er ikke så heit på å legge ut låter etc på bloggen her, så jeg ber dere instendig om å sjekke ut linken over. Alle som har hørt på tazte priv bør unne seg denne sinnsykt fete mashupen signert Lt. Wee.

Monday 15 September 2008

Noen låter som jeg vil dele med folk :-D







Centerfield og Joy Of My Life av og med John Fogerty





Dont Stop Believing av og med Journey - Dette må etter mitt skjønn være verdens beste vokalist!




Jeg har en greie for gode coverlåter. Dette er en hyllest til George Harrison. Både sønn, Macca, Eric Clapton og Prince er med på stjernelaget som spiller denne låta. Dette må du sjekke ut!





Norges morsomste og mest politiske band!

Wednesday 10 September 2008

Personlig egenskap: VRANG

Klisjeen om at hat ikke er det motsatte av kjærlighet, det er det likegyldighet som er. Det er kanskje fort gjort å tenke at motpolen til det vi setter som noe av det mest edle med oss er det verste i oss. Men det kan jeg slå fast at det slett ikke er. Vranghet er menneskenes verste egenskap. Ingen ting får meg til å koke som vranghet. Jeg har vel et lite rykte for meg for å være vrang selv, men det skal jeg jobbe enda hardere med å kvitte meg med.

Irrasjonalitet med vilje. Det er det vranghet er. Du setter håpløse virkemidler til for å "vinne fram" i en situasjon eller diskusjon.

Jeg beordrer alle som kjenner meg til å gi meg klar beskjed når vrangbrytern kommer på hos meg. Og folk skal faenmeg få høre det fra meg og neste gang de tilter.


Det var dagens eder og galle.

Monday 8 September 2008

Nekrolog for sykkelsporten

Jeg leser i kveld at Lance Armstrong planlegger comeback i neste års tour de france. Historiens største juksemaker velger altså å komme inn i sporten igjen når det nærmer seg dopfritt i toppsjiktet. I alle fall etter min oppfatning. Man kan jo si at Ricco og hans lagkamerater i årets tour viser at det ikke er rent i toppen, men samtidig vil jeg påpeke at ingen av de som fullførte touren hadde sånne uhørte "prestasjoner" i løpet av de tre ukene i Frankrike.

Lance Armstrong har i alle sine år som aktiv utøer gjort en fabelaktig jobb med å ligge foran dopjegerne. I ettertid er det påvist doping av mange av prøvene tatt under rittene. Men pga at dette er gammelt materiale, så vil aldri disse opplysningene komme for dagen på en måte som gjør at Lance Armstrong på stå til rette for det han har gjort. Lance og hans armada med advokater gjør jo også sitt med trusler om søksmål om noe sånt skulle ropes ut.


Jeg håper på det beste her, og stoler på at TDF ledelsen holder Astana og Lance Armstrong ute av Frankrike i hele Juli.

Wednesday 3 September 2008

Grease is the word

Jeg gikk glipp av TVNorges første program i den nye satsningen Grease. Programmet hvor de skal finne to "amatører" til en oppsetning i Oslo Spektrum. Jeg hadde egentlig ikke planlagt å følge med på serien, men nå sitter jeg og koser meg med orginalfilmen, og merker at fast titting fra nå av blir et must.


Grease is the word!!