Monday 24 November 2008

Grøss


Jeg sitter nå våken alt for sent, alt for lite forberedt til eksamen på torsdag og fredag. Har angst for eksamen nese tirsdag. Gruer meg til møte på jobben i morgen 0900. (det er både for tidlig, og jeg har egentlig ikke tid) Tenker litt på hvor lat jeg har vært det siste halvåret, men likevel er jeg mer enn noen gang glad for at jeg har valgt å starte på skole. Neste halvår skal bli bedre.

Men likevel, så er det en ting som jeg tenker mer på enn noe annet akkurat nå.

Tar jeg ikke helt feil så er fagtermen på dette en såkalt scriptfeil. Sånn jeg har forstått det så er en scriptfeil en logisk brist i manus. Enten gjennom handling eller noe som blir sagt. Og i Superman Returns så er det en setning som har plaget meg nå i en times tid. På spørsmål om hvor han har vært fra superreporteren Lois Lane svarer Supermann at han har vært på Krypton. Lois spør om ikke planeten var ødelagt? Men det svarer supermann at den ikke var likevel. Og så blir det ikke sagt mer om Supermanns opprinnelige hjemplanet.



Her kommer min problemstilling: Supermann skal jo i teorien være en hvem som helst på samme måte som oss på sin hjemplanet Krypton. Han er som et menneske å regne pga de to solene. En gul og en rød om jeg ikke husker feil. Det er bare hos oss med vår ene gule sol at han har superkrefter. Om supermann da virkelig begynte å nærme seg Krypton ute i det vide verdensrom, ville han ikke da mistet evnene sine idet han kom inn i området med de to andre solene? Min logikk sier da at han plutselig blir som deg og meg midt i verdensrommet og i så måte må avgå rimelig kjapt ved døden.

Er det jeg som ikke kan Supermannhistorien godt nok eller er dere med på resonnementet mitt?


God natt!

Thursday 20 November 2008

Landslaget igjen..

Det er noen timer siden Norge gjorde narr av seg selv på et nybygd hestejorde et sted i Ukraina. Eller for å være mer presis, Åge Hareide gjorde narr av de 11(etter hvert 10) som skulle forsvare drakta gjennom å gi instrukser, gjøre roteringer og bytter. Jeg har tidligere både forsvart og angrepet Åge Hareide og landslaget. Men nå er jeg så lei at jeg bare aksepterer NFFs manglende vilje og evne til å gjøre det som er nødvendig. Landslaget går inn i et nytt sabbatsår hvor vi bare må vente, og vente på den dagen Åge Hareide har fullført kontrakten og vi på nytt kan skape håp og glød rundt landslaget.

Jeg var så heldig at min landslagsinteresse begynte omtrent samtidig som Egil Olsen tok over som landslagssjef. Med ham kom det gradvis stolte øyeblikk som var med på å løfte det norske selvbildet sommerstid etter at skirevolusjonen hadde løftet oss fram vinter etter vinter fra 1992 og utover. Det var rett og slett moro å følge med på Norge når vi tok skalper vi i utgangspunktet ikke skulle tatt. Det var en fantastisk tid. Og viktigst av alt: Vi prøvde å ta skalpene! Både taktisk sett og individuelt sett var det en vilje som var milevis langt foran dagens nivå. Spillere som faktisk BLE skadet i løpet av en kamp. Spillere som fikk drakta revet i stykker av desperate motstandere og spillere som mer enn noe annet ønsket å representere landslag, flagg, folk og fedreland.

Den lysten ser jeg kun tidvis nå. I dag så jeg den knapt i det hele tatt. Trond Olsen hadde noe av det, Jon Knudsen hadde mye av det og resten så ut som at de lengtet hjem. Men hva kommer det her av? Jeg tror det bunner ut i dette: Det er en evighet siden vi hadde et stolt øyeblikk sist. Og også spillerne trenger disse øyeblikkene for å ha tro på at det går an å vinne og ikke minst ha troen på det de driver med sammen. Under ledelse av Åge Hareide

Når et lag har en felles forståelse av hvordan fotball skall spilles så kan det føre til både elegant, vakker og effektiv fotball. Ikke nødvendigvis alle tre samtidig. AC Milan er elegante, Stabæk var i norsk målestokk vakre i år og Drillos var effektive. Som sofaekspert så kan ikke jeg påberope meg slagkraft nok til å si at Norge ikke har en plan i spillet sitt, men jeg kan som sofaekspert si at med mindre planen er å drite seg ut og tape i ett kjør så er planen mislykket. Grovt mislykket. Når en leder ikke oppnår resultater blir han eller henne satt til veggs av et styre eller kanskje til og med organisasjonen under seg. Dette gjør at lederen får et krav om å rette opp det som blir gjort galt eller ta sin hatt og gå. Hva er det da som gjør at NFF nekter å gjøre dette? Og hva er det som gjør at spillerne aksepterer å bli gjort til latter gang på gang?

Jeg fortsetter å klø meg i hodet i fortvilelse over den manglende realitetsoppfatningen som råder rundt herrelandslaget i fotball. Inntill denne kvaliken er over får jeg nøye meg med å drømme om en nyvunnen tro på laget jeg har fulgt siden jeg var 9.

Tuesday 18 November 2008

Shark vs Fish

Fra tid til annen spiller jeg litt nettpoker. Det er ikke store summer det er snakk om, stort sett sit n go med 6 dollars innsats. I det siste har jeg også vunnet litt penger fra tid til annen. Og jeg har etter hvert danket ut et anstendig antall barnslige grinebitere. Det er veldig moro å se hvordan det tilter helt for folk når de blir slått ut på dårlige hender og dårlige avgjørelser. Det mest klassiske utsagnet er såklart at JEG er den som er rævva mens de er pokerguder alle mann.
Nummer to på lista over "fornærmelser" er at jeg er en såkalt fish. På i pokerterminologi så er det de 90% som taper alle pengene de bruker på poker. Motsatsen er da en shark, eller hai som spiser fiskene. Den tredje typen fornærmelse er utsagn som at jeg er et mannlig kjønnsorgan, at de har hatt sex med en eller begge av mine foreldre etc, etc.

Det som forundrer meg er at de gidder klage. Det blir jo omtrent som å klage på dommern i en fotballkamp. Avgjørelsen blir ikke endret. Dessuten syns jeg fryktelig synd på mange av disse døgeniktene. Flesteparten vil nok sitte på tilsvarende bord og spille, spille og spille. Og hver gang blir de like forundret når de taper mot folk som er bedre enn dem i poker. Tett etterfulgt av nye runder sjikane. Dersom du skulle føle deg truffet av det jeg har skrevt over så ber jeg deg om å vokse opp eller logge deg av nettet. Det er allerede fullt nok som det er med idioter.


PS En fin side for å se hvordan du eller dine motstandere har spilt poker er www.sharkscope.com. Der kan du sjekke opp til fem spilleres statistikk hver dag.

Sunday 16 November 2008

Jeg er et slags countryband på gang og i den anlendning prøvde jeg å lage en countryaktig sangtekst. Vokalisten i bandet er kvinnelig derav den kjønnsmessige vinklingen, jeg har ikke bytta lag ;-)


lange øyne, lånte blikk
så han meg, jeg får panikk
jeg snur meg bort og går min vei
det var ikke sånn jeg skulle treffe deg

Jeg har sett ham ofte når jeg går
til jobben om morgenen der han står
han smiler bredt og sier hei
til alle som kommer men ikke meg

Det regner og sludder men jeg er varm
blendet av hans evigvarende sjarm
hvert gram i meg vil gå bort til ham
men jeg tenker det blir bedre en annen gang

Alt jeg vil ha mellom to støvler og en hatt
en ekte mann som kan gi meg alt
stakittgjerde, unger og hus
et liv i akkurat passe sus og dus

min høyreiste mann er så flott som det går an
men alle andre her i byen sikler også etter ham
han står midt i byen og er et sjeldent syn
smilet gnistrer som et uventet lyn

Man kan ønske seg alt men kort fortalt
så blir jeg neppe lykkelig med en reklameplakat
den første mannen for meg var en mann av stein
men i det minste har jeg fremdeles uskylden rein

Saturday 15 November 2008

Country music man

Jeg har i en lengre periode hatt en het affære med amerikansk country. Det er noe fantastisk fasinerede med denne musikken. Jeg har hørt det blitt kalt den hvite manns blues. Og det er i og for seg en utmerket beskrivelse. For det er helt klart noe deppa og trist over å sette toner til en tekst som handler om at en dame bedrar en kar, karen fersker dama, dama stikker, karen begynner å drekke i skuffelsen, dama begynner å drekke i skammen, mannen drekker seg i hjæl, dama drekker seg i hjæl rett etterpå og blir begravet ved siden av mannen under et tre. Det er fortellerkunst og formidlingsevne på høyeste hylle når man får noe sånt til å være appelerende og tiltalende å høre på.

Country musikk har som oftest en tekst de aller fleste kan relatere til på et vis. Den er gjerne en enkel fremstilling av en ikke alt for glamorøs hverdag med noen gode fraser som summerer dette opp i tre vers og to refreng. Når det da enten laller en koselig naiv liten melodi eller en sugende whiskeystinkende depresiv gitarslide i bakgrunnen så har du country. Jeg elsker det. Det er ukomplisert og rett fram. Du får det du vil ha, og ikke noe mer.

jeg elsker det! Og jeg anbefaler at neste gang du har kjærlighetssorg, så hører du på country til det går over. Da blir det plutselig en fryd å ha et knust hjerte.


P.S. For de av dere som ble nyskjerrige på sangen jeg beskrev øverst så har jeg satt inn videoen til sangen under her.

Thursday 13 November 2008

Noen morosaker

Kom over noen flotte saker på internett. Det viser seg at det er fullt av humor der ute! Og jeg som trodde jeg hadde sett alt på nettet. Kos dere!



Denne videoen fant jeg på bloggen til Pyro på NRK P3. Det er de skumle black metal musikerne i Immortal til Benny Hill musikken.... i fortfilm. Klassisk!

http://www.ruthlessreviews.com/reviews.cfm/id/1055/page/the_other_top____most_ridiculous_black_metal_pics_of_all_time.html

Beklager å paste en link, men den lista her er så lang og god at jeg ber dere sjekke den ut i sin helhet!



radioresepsjonen på tv



siste her er en klassiker i remix versjon.

Monday 10 November 2008



I helgen spiller madrugada sin aller siste konsert noen sinne. Det hele foregår i Oslo Spektrum på lørdag. Og i den forbindelse oppfordrer jeg alle som en å komme seg på denne konserten.

For min del blir det å slutte ringen med dette bandet. Det var nemlig i nettopp spektrum jeg først falt for dette bandet. Jeg var en ihuga Madrugadahater tidligere. Men under en konsert som jeg havna på mer eller mindre tilfeldig så ble jeg altså frelst på nordnorsk melankoli.

Håper å se deg der! og ikke minst gi meg beskjed om du skal ta turen, så kan vi jo dra sammen :)

Tuesday 4 November 2008

Helga Pedersen må vrakes


Jeg så akkurat fiskeriminister Helga Pedersen på TV2 Nyhetskanalen. Og siden jeg akkurat hadde kommet ut av dusjen så måtte jeg både blunke og gni meg i øynene for jeg hadde problemer med å tro på det jeg så. Til min store forskrekkelse så jeg at vi sender vår fremste representant for fiskeripolitikk rundt om i verden med et tannsmykke! En sånn liten jævlig glassbit som er limt på den ene "ytre" fortanna. Det er jo umulig å ta en person seriøst om man ser en sånn jævel blinke i mot en når personen åpner kjeften.

Jens Stoltenberg må ta ansvar på vegne av norsk anseelse i utlandet og enten bytte ut Helga Pedersen, eller få henne til å fjerne jævelskapen.

Grøss!

Monday 3 November 2008

Facebook som maktfaktor

Jeg sitter nå og ser på RedaksjonEN på NRK. Paneldeltagerne er blant annet Trygve Hegnar, Elin Ørjasæther og Per Østvold. Dyktige debattanter diskuterer renteutvikling i norske banker. I det store og det hele en lettere parodisk situasjon.

MEN det var en stor overaskelse for meg her. En kar som har laget en facebook-gruppe for å få ned renten i bankene var en del av panelet! Jøss, det var rart. Har man plutselig noe en skulle ha sagt bare fordi man har tusenvis av mennesker bak seg.

Facebook har i dag tatt steget opp som en politisk faktor i Norge. Lykke til ved valget neste år. Det å finne riktig gruppe på facebook kan fort være like viktig for deg.

Godt valg!