Tuesday 20 October 2009

Unge mødre

Shiiit pommes frites! Sigve og jeg sitter nå og ser på TVNorge programmet Unge Mødre. Foreløpig har jeg sett ca 10 minutter og jeg er mildt sagt sjokkert. Så langt har vi sett en av jentene gjøre seg klar til "vorspiel" med to venniner og hørt henne si "Jeg har bestandig hatt det sånn at jeg blir kvalm når mange snakker i munnen på hverandre, så jeg er ikke så glad i fest og sånt." Jeg syns jeg ser det for meg. En litt bråkete folkemengde som prater mer og mer som kulminerer med at vår venn den unge moren spyr på de ved siden av henne. Mesterlig!

Et par av mødrene her skal også døpe bastardungene sine, og ingen av dem er kristne. Ikke noe er som å bringe et barn inn i en hyklersk verden.

Nå har forresten hun som spyr på folk kommet seg ut på byen. Foreløpig uten å kaste opp.

Lillian på 19 kunne forresten fortelle oss at hun og nordlendingsmannen hennes er minimalistiske. Den riktige karakteristikken av hun og mannen er nok heller nyinnfløtta med 0 kroner til inventar.

Det blir spennende å følge denne serien utover høsten.

Friday 16 October 2009

Noen minner fra min herlige barndom

Jeg er en stor tilhenger av 80-tallets tegneserier. Hovedsaken ligger naturligvis i min barndoms underholdning. Alle godsakene som rullet over skjermen på DJ Cat Show etc. Og ubeskjedent skal jeg fortelle at jeg skjønte engelsk før jeg startet på skolen som en følge av min kjærlighet til roboter, romvesner og andre fantasifigurer i animert versjon. Her kommer noen av mine favoritter. Kanskje er det noe her også du kan kose deg med:-)























DET var mange godbiter det. Enjoy!

Thursday 8 October 2009

høstjakta er i gang

Jeg er en høsthater nesten like mye som jeg er en vinterhater. Faen i hælvete så trist det er. Men enkelte små solgløtt finnes også i den mørke hverdagen om man vet hvor man skal se. Og jeg vet hvor jeg skal se. Noe av det beste jeg får er å sitte på buss og trikk eller gå gatelangs for den saks skyld og titte inn i vinduene til folk. Se en seksjon fylt av familiebilder og nips og gjøre seg opp noen meninger om hvilken campingplass denne familien flykter til fra den hektiske storbyen om somrene. Eller se de gamle lysbrennerne ha selskap med sine fossile venner og tenke seg til hva samtalen går i; "Ja jeg liker det best litt hardt jeg da. Og så er det så fint når Harald bruker tommelstappetrikset" Du veit det er streitingene som har mest føkka ting i huet sitt. Flanders på LCD. Den beste underholdningen i høst er den du lager i nøtta di.

Tuesday 6 October 2009

Landslaget om tre år

Bakrommet på NRK hadde nettopp et morsomt innslag med noen eksperter som satt opp et landslag som de ønsket å se i 2012. i den forbindelse lanserer jeg følgende 11 mann.

_________________Erik Huseklepp_________ Joshua King


Morten Gamst Pedersen___ Vadim Demidov ___Per Ciljan Skjelbreid ___Bjørn Helge Riise


Knut Olav Rindarøy____ John Arne Riise _____Brede Hangeland _____ Håvar Nordtveit


________________________Rune Allmenning Jarstein


Trener: Jan Jönsson


----------------


Kjør debatt!

Thursday 1 October 2009

Ting som skjer i verden

Jeg sitter nå og slapper av foran idiotboksen og summerer opp et og annet som har skjedd i det siste. Som sikkert mange har fått med seg så har mitt kjære Lommedalen klare for kvalifisering for 2. divisjon. Prestasjonen så langt er uten sidestykke i klubbens historie så vidt jeg er kjent med i alle fall. Og skulle det sjukeste skje at Lommedalen slår Frigg i kvaliken så blir det kamper over hele landet neste år. I så fall håper jeg mine sambygdinger og lokale bedrifter kjenner sin besøkelsestid og bidrar med penger så dette blir noe mer enn en one night stand på landets tredje høyeste nivå. Jeg har trua!

Og trua har definitivt Jaa9 og Onkel P om dagen også. Og det med god grunn. Onkel P har en så herlig måte å uttrykke seg på, at jeg som hobbymusiker blir helt satt ut av kvaliteten på tekstene. De som sier at John Olav Nilsen er den nye Jokke kan glemme det. For skal noen sammenlignes med Jokke så blir det Onkel P. Uten konkurranse på tronen i rap på norsk og en livsstil som sier mer enn noen klagete sanger om forstadslivet i Bergen.

Som alltid er jeg opptatt av hva som skjer med landslaget. Og jeg har fulgt den lille debatten som har vært rundt laguttak i kampen mot Sør-Afrika. Enkelte har argumentert med at U-21 spillere bør inn i troppen og at man bør skifte ut de eldre spillerne. Etter mitt skjønn en idiotisk tankegang. Landslaget skal spilles inn over tid med de til enhver tid beste spillerne. Ferdigheter og form avgjør og da spiller det ingen rolle hvor gamle folk er. Mye kan skje på to år og det å satse på en ungutt med potensiale blir helt feil om det er en bedre spiller klar. Men det er egentlig et sidespor til det jeg skal fram til. Jeg leste en artikkel om hvilke spillere som ble vurdert til troppen, men som ikke ble med. Og der stod blandt annet Joshua King til min store overaskelse. 7 minutter a-lagsfotball for united i ligacupen er tydeligvis noe mer enn bare nok en lovende spiller født på nittitallet. Jeg er spent på å se hva som kommer fra denne fyren framover!

Til slutt må jeg si at jeg har fått litt sansen for Ingeborg Gjærum. Lederen for Natur og ungdom er veltalende, velinformert og veldreid. HOT!