Monday, 7 February 2011

Superbowl

Her sitter jeg og lider av post Super Bowl Syndrom. Mangel på søvn, høyt inntak av alkohol og tilsvarende høyt inntak av mat du vil se for deg at footballfans i sportens hjemland ville kost seg med gjør at jeg har en relativt dårlig dag. Men om det var verdt det? Naturligvis. Og inspirert av Christian Døvles fotografi av sine rasjoner til Superbowl bestemte jeg meg for å dokumentere også vår meny. Først her ser dere bilde av Døvlis sitt stuebord.Glimrende nivå på godis og brus og man ser antydningen av en runde taco gjennom kyllingkjøttdeig, rømme og revet ost blandt annet.

Vi for vår del la noe mer trykk på mat og litt mindre på godis, men for all del; det ble konsumert mer enn nok pottis fra vår side også. Men her er en kort intro til vårt Super Bowl Party:

Først ut er tre hele marinerte kyllinger. Disse skal du får hilse på igjen straks.Her er forøvrig projektoren vi brukte for å spille av kampen og pre-game show fra NFL Network. Mannen i bildet er selveste Marshall Faulk en av tidenes beste running backs som nå er ekspert på NFL Network.Men tilbake til maten. For å illustrere hvor mye pottis som gikk med så er dette bollen med guacamole som røk med før måltidet.
Videre har vi kveldens hovedgjest, nemlig en amerikansk chiligryte. Kort fortalt, bacon, kjøttdeig, hot sauce, bønner, krydder, masse chili og småkoking i 4-5 timer.Og naturligvis drikkes det amerikansk øl på en slik kveld.Og like naturlig er det å fritere alt mulig rart. Det gjøres med denne lille røveren. Det gule gullet du ser oppi er såkalt ghee eller klaret smør som Tine kalte det. Et utmerket alternativ til frityrolje.

Her er kyllingene vi hilste på i stad. Men dette er etter at Ketil hadde helstekt den i ovenen sammen med lime, hvitløk og øl. Mitt klart beste kyllingmåltid gjennom mine 28 år.Her ser du en av garnitryrene, nemlig en dressing bestående av smeltet cheddar og kjøttdeig! Ja, du leste riktig. Flytende kolestrol. NAM!Her kan dere forøvrig se resultatet av friteringen av diverste grønnsaker som indiskmesteren Peter stod for. Det er dyppet i en meget velsmakende guffe som jeg ikke husker navnet på akkurat nå før det er kasta oppi frityren og kommer ut som små mirakler.Og til slutt et bilde av hele gildet. Foruten de tingenen jeg allerede har vært innom så kan dere skue håndkutta freedom fries, en bøtte med hjemmemekka salsa og miniburgere eller sliders om du vil værra fin på det.Har du jobbet det gjennom hele innlegget så fortjener du forøvrig en forsikring om at fotballfrueblogging av den amerikanske typen skal dere bli forskånet for i fremtiden, men jeg tenkte det kunne være greit å inspirere andre natteravner til neste års høydepunkt, Superbowl 46!

Blogglisten

3 comments:

Dikter Eirik said...

med fare for å virke syrlig og støtt; sarkastisk tusen takk for invitasjonen til kampen. så den alene, til to kalde grandiosastykker. blæ

Kristian said...

Unk, hva kan jeg si. Det er bare den innerste kjerne som får være tilstede.

Dikter Eirik said...

Way to make it worse, man..