Thursday, 18 December 2008

Vinterens vakreste eventyr er her!

jeg har vært i besittelse av FM 09 i straks to uker. Som rendyrket FM-entusiast så må jeg si at jeg hadde store forhåpninger til den nye utgaven av spillet jeg har spilt siden jeg var 11. For ordens skyld så kan det jo være greit å forklare at FM09 er nerdenes kjærtegn for Football Manager 2009. Og spillet simulerer fotballkamper under din ledelse som manager.

I alle år har det vært bugs og irriterende feil ved spillene, men det har i stor grad vært ting man har kunnet bære over med pga at den totale opplevelsen av spillet har likevel vært knakende god. Det er tross alt en grunn til at hundretusenvis av unge menn og gutter har brukt både nattesøvn og solskinnsdager foran pc´en. Og jeg kanskje mer enn de aller fleste må jeg inrømme. FM08 hadde dog en så stor bug at det ble nærmest umulig å spille. Corneroppstillingen som bør være velkjent for alle som spiller FM gjorde at midtstopperen din gjerne var toppscorer. Og slike ting frustrerer voldsomt i et spill som er ment å imitere virkeligheten.

Derfor var jeg i helspenn første gang jeg satte i gang FM09. Etter et par ukers spilling er jeg meget fornøyd med spillet må jeg si. Det lever godt opp til forventningene. Og på 9.1.1 patchen er det luket bort mye av de sene scoringene jeg brukte de første dagene på å forbanne. Spillet begynner rett og slett å bli rimelig imponerende likt virkelighetens verden.

Nyvinningen med 3D-animasjon av selve banespillet er en frisk tilvekst, men er også spillets største akilleshel. Når spillere gjør helt unaturlige bevegelser på banen så kan både telefoner og fjærnkontroller opptre som projektiler. Det er noe riv ruskende galt når en spiller vender ut mot dødlinja når han er på såvidt litt skrått hold i straffefeltet og har tilsynelatende en gedigen mulighet til å score. Eller når han ikke skyter etter å ha rundet keeper.

Spillet forøvrig er pusset og perfeksjonert litt mer fra siste variant og veldig mye av problematikken rundt overganger bla er rettet på. Spillet ender dermed opp som en frisk revitalisering av serien som garantert trekker fotballnerdene tilbake til skrivebord og laptoper rundt i det ganske land nok en gang. Jeg kaster terningen og ser den lande på en femmer. Enjoy!

2 comments:

Anonymous said...

Enig i det du sier ;) Selv spilt det endel. God anmeldelse, kanskje jeg bør anbefale deg i Gamereactor? :P

Kristian said...

Det må du mer enn gjerne gjøre. Det hadde jo vært litt av en snadderjobb :-D