Monday, 24 November 2008

Grøss


Jeg sitter nå våken alt for sent, alt for lite forberedt til eksamen på torsdag og fredag. Har angst for eksamen nese tirsdag. Gruer meg til møte på jobben i morgen 0900. (det er både for tidlig, og jeg har egentlig ikke tid) Tenker litt på hvor lat jeg har vært det siste halvåret, men likevel er jeg mer enn noen gang glad for at jeg har valgt å starte på skole. Neste halvår skal bli bedre.

Men likevel, så er det en ting som jeg tenker mer på enn noe annet akkurat nå.

Tar jeg ikke helt feil så er fagtermen på dette en såkalt scriptfeil. Sånn jeg har forstått det så er en scriptfeil en logisk brist i manus. Enten gjennom handling eller noe som blir sagt. Og i Superman Returns så er det en setning som har plaget meg nå i en times tid. På spørsmål om hvor han har vært fra superreporteren Lois Lane svarer Supermann at han har vært på Krypton. Lois spør om ikke planeten var ødelagt? Men det svarer supermann at den ikke var likevel. Og så blir det ikke sagt mer om Supermanns opprinnelige hjemplanet.Her kommer min problemstilling: Supermann skal jo i teorien være en hvem som helst på samme måte som oss på sin hjemplanet Krypton. Han er som et menneske å regne pga de to solene. En gul og en rød om jeg ikke husker feil. Det er bare hos oss med vår ene gule sol at han har superkrefter. Om supermann da virkelig begynte å nærme seg Krypton ute i det vide verdensrom, ville han ikke da mistet evnene sine idet han kom inn i området med de to andre solene? Min logikk sier da at han plutselig blir som deg og meg midt i verdensrommet og i så måte må avgå rimelig kjapt ved døden.

Er det jeg som ikke kan Supermannhistorien godt nok eller er dere med på resonnementet mitt?


God natt!

2 comments:

Mats F said...

Er vel heller det at på Krypton har alle de samme evnene og derfor er han ikke "Supermann" sammenliknet med dem, bare med menneskene på jorden?

Anonymous said...

Nei, stemmer det som Kristian sier =) Det er jordas gule sol som gir superman krefter.. Bare tenk tilbke på de gamle filmene med Christoffer Reeves, nr 1 eller 2 når disse tre skurkene blir fanget i en merkelig glassting og kommer seg løs på jorden.. De blir så overrasket og glade over de nå plutselig har superkrefter.. =)

Jeg er med på tanken din Kristian, utrolig frustrerende!