Tuesday, 17 March 2009

Paradise hotel

Jeg har blitt utrolig fasinert av Paradise Hotel i det siste. Det at TV3 velger å dra sosialpornoen fullt ut er ikke mindre enn trollbindende. Menneskene som er satt sammen virker utrolig nøye utvalgt. Så godt som alle virker håndplukket til en type adferd. Og ikke minst firkantdramaet med Ida, Noor, Rune og Vegard er fabelaktig godt gjort. Og med fabelaktig så mener jeg at det er imponerende hva de har fått til med den visjonen de har hatt om programmet. Min beundring for sammensetningen av menneskene inne på hotellet er utelukkende "faglig". Jeg kan jo ikke stort om TV-produksjon, men dere skjønner vel hva jeg mener.

Det å studere disse 11-12 menneskene og se hvordan de stadig viser fram sider ved sin personlighet gjør at man sitter igjen med ganske sterke inntrykk av hvordan hver enkelt er. Men vi ser jo kun minutter og sekunder av hver enkelt deltager. Det blir som å bedømme om en fotballkamp var spennende eller kjedelig etter å ha sett en tilfeldig 30 sekunder lang bit som i tillegg en produsent hadde plukket ut. Nettopp for at man skal sitte igjen med dette overfladiske bildet av kampen. Eller i vårt tilfelle individene på hotellet.

Med det i bakhodet så har jeg jo gjort meg noen tanker om hva slags typer som er der inne. Det er minst tre av jentene som er EKSTREMT usikre på seg selv. Det er i alle fall en med intelligens som er minst to standardavvik unna normalen og det er mest sannsynlig bare to stykker som virkelig er seg selv. Eller det vil si er seg selv så langt det er mulig i denne settingen.

Og nettopp det at jeg har gjort meg opp disse meningene er suksessen til Paradise Hotel. Alle får en favoritt og viktigst av alt "Er det ikke deilig å ha noen å hate?" Samtidig er det en liten, liten rotasjon på beboerne som hele tiden gjør at man kan velge seg en ny favoritt. Programmet fornyer profilene. Det er ikke moro å samle på fotballkort om du ikke får noen nye kort i samlingen etter hvert. Sitter du med de samme gamle Hot Shot kortene med Nacho Ambriz og Stefan Schwartz så blir du lei. Og derfor blir galleriet stadig oppdatert. Postcard from Pasadena med Gazza og David Platt byttes ut med Sølvkort av Enzo Scifo.

Så blir det opp til hver enkelt å til slutt finne sin egen Roy Wegerle

2 comments:

Anonymous said...

haha, sant det du sier ass :P Ikke helt på Paradise Hotel bølgen selv, men har tatt meg selv i å bli fengslet.. Litt for stereotypisk utvalg.

Anonymous said...

Øystein i paradise er fra Brumunddal! Så vet du det :P