Monday, 31 August 2009

Dagens gjøremål

Søndager betyr som oftest sofakoma for meg. Gjerne med et skulende blikk bort mot mobilen som jeg frykter inneholder pinligheter av alle slag. Å sjekke anropslogg og utboks kan enkelte søndager bli en påkjenning som rett og slett blir for mye for meg. Av og til har det faktisk forekommet at jeg ikke har sjekket utboksen for meldinger på over en uke. Angst er liksom blitt en del av livet på søndagene. Men denne uken har jeg hatt en hvit helg. Uten så mye som en tømmermann i hodet var dagens plan opprinnelig å deffe litt på treningsstudio, men med et langt mer fristende tilbud på bordet, så valgte jeg heller å slå meg til ro med litt sexylub noen dager ekstra.

Spasertur med gutta blir ofte mye fjas og moro, og i dag ble intet unntak. Forskjellen på en vanlig spasertur og dagens var at i dag hadde jeg med meg kamera slengt over armen. Ivrig etter å få litt inspirasjon til oppgaven min på skolen tenkte jeg å få med meg et og annet foto jeg kunne bruke i min digitale fortelling. Det endte med noen bilder av helt andre ting. Her kommer et utvalg:


Første bilde er en liten godbit av en balkong. Anders og jeg "samler" på gode facistbalkonger. Ikke tro at vi liker facicme, men vi liker tanken på store folkemengder som står og lytter til at en leder taler til folket. Sånn sett kunne man kanskje like gjerne kalt det en 1. Mai balkong, men det er ikke like kult. Her er det riktignok en litt for lav balkong til at det blir toppscore, men oppsiden er stor her. Flott gammelt bygg og et praktisk gjerde som skiller de prominente fra plebeierne gjør det hele til et nært optimalt talepunkt. terningkast fire.Folkene bak Rein Tek AS er tydeligvis noen reale vitsemakere. Denne bedriften driver med rengjøring av ymse varianter, men ut fra logoen skulle man kanskje tro at det var helt andre ting de drev med.


og apropos vitsemakere så fant vi denne kreasjonen nedi AkersÆlva rett ved statuen av søstrene sigvaldsen. Etter et par minutters kontemplering kom vi fram til at det mest sannsynlig er et slags kunstverk. Jeg velger å begrense kommentarene til et sitat fra Sigve: "Alle som har evne til å bruke baufil har et oppdrag så lenge denna står oppreist!"Etter en hyggelig spasertur tok Peder, Ketil og jeg turen til Bislett stadion (eller som fattern uttaler det: bishlé) Der tok Skeid i mot Mjøndalen til bunnoppgjør i Addecoligaen. Og at dette er to lag på nest øverste nivå i Norge er nærmest skremmende, for fy faen for en absurd kamp. Tribunene var glisne, vaktene tilbakestående og lagene helt uten fasong. Jeg tok bildet over midt i andre omgang da Peder stadig måtte flytte seg etter solen. Det illustrerer ganske godt bunnen i Addeccoligaen. Ensomt og på evig jakt etter et lite solgløtt i hverdagen. 425 mennesker valgte å bruke ettermiddagen på samme måte som oss .

Til slutt rundet vi av kvelden med å se Public Enemy som i og for seg var en helt kurant film. Men det jeg tok med meg fra forestillingen var noe ganske annet enn Johnny Depps skjeve smil og pjuskete bart. Jeg hang meg nemlig opp i denne sangen:

1 comment:

Jon Mathias said...

Jøsses, flott blogg du har fått det Johnsruun :D Syntes nå du får gi skeid-gutta dine og mjøndølinga mine litt slingringsrom. Det er lokalgutter som jobber fulltid men samtidig tråkker de til med trening 4 dager i uka og kamp på lørdagene. Nedsabling av slik innsats syntes jeg er på kanten. Syntes karane fortjener litt heder og ære. Digga låta forresten, kjenner at dissa gutta kan bli en favoritt!