Friday, 21 August 2009

Politisk panikk

Min interesse for politikk og samfunnsliv er litt opp og ned. Men akkurat nå er jeg veldig interessert i det som skal skje 14. september her hjemme. Valg av Stortingets 169 representanter er det viktigste som skjer i de kommende ukene. Men hvordan i all verden skal folk klare å bestemme seg for hva de skal stemme?

Og her kommer Krinken ridende som en nobel ridder. Jeg fryder meg over NRK sin glimrende dekning av valgkampen så langt. Som alt annet i livet så krever også denne avgjørelsen kunnskap før valget tas. Så langt har jeg kun fått med meg et par partilederutspørringer, men nå er det serieopptak på "Velg! 09" så jeg regner med å få med meg alt framover.

Mange mennesker på min alder vegrer seg for å stemme, eller stemmer pga en enkeltsak som passer dem. Eller kanskje det er enkelt å gjøre som mor og far alltid har gjort. De vet jo tross alt best? Samtidig er det naturligvis mange som har satt seg inn i et litt bredere spekter av saker og funnet ut hva hvert parti mener om hvert tema. Jeg gjør mitt beste for å falle inn i den kategorien. For uansett hvilke argumenter folk måtte presentere for meg, for å ikke stemme eller stemme uten å ha satt seg inn i valgkampen, så vil jeg svare med: "Det du gjør 14. september blir avgjørende for de fire neste årene av livet ditt, og kanskje til og med hele livet."

Derfor oppfordrer jeg DEG til å følge valgkampen så tett som mulig, og det betyr at du ser et debattprogram ekstra eller surfer litt på nettstedene til partiene, så er det bedre enn ingen ting. Og kun de som stemmer kan klage. Har du ikke stemt, så har du sagt at alt er greit. Og for meg i alle fall så er IKKE alt greit.

Kom deg til valglokalet 14. september!

2 comments:

Lars-Kristian said...

Jeg må arrestere deg litt der Kristian. Hvis man ikke stemmer mener man ikke at alt er greit, da gir man faen. Hvis du ikke vet hva du skal stemme så stem blankt! Sofastemmere er noe av det verste som finnes og de er en av truslene mot demokratiet. Har du ikke gjort deg opp en mening, stem blankt. Da har du ihvertfall tatt et standpunkt.

Kristian said...

Jeg har da så avgjort ikke tenkt å stemme blankt. Jeg skal være med på å bestemme.