Tuesday, 3 November 2009

Diverse ting som kværner i skallen

I stad var jeg på Rimi i Neuberggata. Innkjøpet bestod i en pakke Finsbråten wienerpølser, 8 langlomper, en stratos og en halv liter cola. Tjukkasmat. Og i tillegg til det måtte jeg ha en pakke paracet pga den evinnelige hodepinen jeg plages med om dagen. Men det er i og for seg ikke så veldig interessant i denne sammenhengen. Det jeg fant interessant var kassadamens reaksjon da jeg sa jeg skulle ha en pakke paracet. "Ja, du som alle andre i dag." Sa hun med et lurt glis. Hva i all verden skulle det bety? Var det en antydning om at jeg var på fylla i går? Mener hun at jeg "medisinerer" meg med Paracet i en slags hypokonderpandemi? Ikke vet jeg, men det har nå i alle fall opptatt meg noen timer. Kanskje noen av dere lesere har en teori?

Den andre tingen som opptar meg om dagen er at jeg nekter å akseptere en del ting i språket. Jeg klarer ikke å akseptere at det heter EN kompliment for eksempel. I mitt hode er det så avgjort intetkjønn og dermed ET kompliment. Faen så frustrerende.

Tredje ting er en bekymring. Jeg skal gjøre et portrettintervju på skolen før 12. november. Og jeg mangler noen å portrettere, så om du skulle kjenne noen som er verdt et portrett så gi meg beskjed.

Siste tanke i hodet er en kommentar fra kapteinen på Norwegianflyet som førte gutta og meg til London forrige helg: "Flyet føres i dag av styrmann Erik som er kjent for å være en av selskapets raskeste styrmenn, så vi regner med å ta igjen mye av forsinkelsen." Det er altså forskjell på hvor fort pilotene flyr? jøje meg...

Kapteinen hadde forresten humor også, og gjorde et lite stand up nummer over høyttaleranlegget:"Vi beklager forsinkelsen, men det skyldes kapasitetsproblemer ved flygelederkontrollen i Røyken. Om det skyldes sykdom, mangel på vikarer eller lønnsforhandlinger vites ikke."

5 comments:

Mats said...

Paracet-kommentaren: mange som kjøper paracet for influensasmerter?

EN kompliment: helt enig, dette høres helt teit ut. Gammelnorsk. "LOL" inn i ordboka!

Portrettintervju: kan det være hvem som helst?

Kapteiner med humor: er en bra ting!

Skal prøve meg med blogg jeg også nå forresten :p

Kristian said...

Paracet: Ikke vet jeg, men det var en av få teorier jeg klarte å klekke ut.

Kristian said...

Har forresten funnet noen å portrettere.

Labbe said...

Har tatt turen med denne kapteinen før.Kjennetegnes best ved en utrolig jovial stil over høyttaleren.

"Ja, det er kapteinen som prater. Vi ligger litt etter skjema, men om vi gir bånn pinne fra nå bør vi være fremme i god tid før planlagt ankomst. Sett dere tilbake og nyt turen."

Flere kapteiner burde være slik, minner meg forøvrig om den kjente og kjære "Svensken" fra bussruten innover i Lommedarn. Har selvfølgelig flere sitater på lur fra flyturen, men har for øyeblikket gjemt seg litt bak hippocampus i hjernen.

Josva said...

Hm... synkrone mens-smerter hos alle kvinner i området?

Eller kanskje hun bare liker å se hvordan folk som kjøper reseptfrie legemidler reagerer på den kommentaren? Litt moro i hverdagen?