Monday, 16 November 2009

Heltearkivet 4

Hans Olav Lahlum er fjerdemann ut i heltearkivet.Hvorfor? Jo, fordi han er det jeg vil kalle erketypen av en nerd. Og for all del, merk dere at jeg bruker nerd som en hedersbetegnelse. Fagnerd innen historie, hobbynerd innen sjakk og generelt eksentrisk.

Hans tilsynelatende supergrundige tilnærming til det å skrive biagrafier gjør meg meget fasinert. Ikke noe er som en god biografi, og jeg skal nok unne meg en eller fler av Lahlum sine med tiden, selv om det er litt av en oppgave å gi seg i kast med mursteinene Lahlum serverer.

Man må jo også bli interessert i en mann som løper rundt med TO klokker og svarer at den tredje er til reprasjon når han blir spurt hvorfor han bruker to. Tørr, tørr nerdehumor. Den beste sorten humor. Ingen ler, men han mener selv han er den nye Thomas Giertsen.

Jeg gir dere et par juveler på linkene under her, funker dessverre ikke å dunke inn videoene direkte.

http://www.vgtv.no/?id=14360 Lahlum på VG´s et rikere Norge


http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/575657 Og Lahlum på Viggo på lørdag på NRK.

2 comments:

Kristian said...

Forresten så må jeg sitere Christian Bielke fra Facebook: " Skulle gjerne lest en biografi Hans Olav Lahlum også" Tolker det til å være en biografi OM Hans Olav Lahnum og da er det jævla godt sagt.

Mats said...

Her er et innlegg fra en kamerats blogg om Martin Schanche som hadde passet perfekt inn i heltearkivet ditt! Tror du vil humre litt av dette: http://mediepolitiet.com/2009/11/20/martin/