Wednesday, 14 January 2009

Jeg anmelder fenomenet å dra på fylla

Etter gårsdagens julebord har jeg brukt dagen i dag til å nøste opp de løse trådene og tidsreisene fra kvelden. I den forbindelse så tenkte jeg å gjøre en liten anmeldelse av fenomenet "å dra på fylla"

Det er mange forskjellige varianter av fylla. Det er den gjennomplanlagte, den improviserte, hytteturen, ferieturen etc, etc. Hver variant fortjener en gjennomgang, men da ville jeg sittet her i et halvt år, og det går jo ikke.

Jeg tar for meg en variant som ligger forholdsvis nært til den jeg opplevde i går. Nemlig den mer eller mindre planlagte byturen med først et lite vorspiel før man valser ut på byen for en kveld med kvalme og harme. Dette er et fag jeg mestrer godt, men det dukker opp enkelte problemer til stadighet. Det er de nevnte tidsreisene (les sorte hull hvor du ikke husker noe som helst) og ikke minst telefonbruk. Min aller største svakhet. Men mer om det senere

Nesten alltid er vorspielet den beste delen av en bytur. Da er folk fremdeles til en viss grad kontrollerte og det er gjerne hyggelig prat, mimring og kanskje en og annen røverhistorie.

Videre ute på byen blir det gjerne en del koping pga alt for høy musikk som gjør at man ikke hører hva naboen sier uansett. Dette igjen fører til et avsindig inntak av alkohol for å i det minste ha noe å gjøre. Der knakk jeg utelivskoden. Og i denne kjedsomheten er det at enkelte av oss. Beklageligvis også jeg begynner å resonnere for oss selv. Resonnementene går gjerne litt fort i svingene og fornuften i påvirket tilstand er dessverre ikke den samme som den fornuften man besitter i ederu tilstand. I den forbindelse vil jeg anbefale alle å ikke ta tlf og slette sms fra meg som kommer etter 2400. Unntaket er som i går når jeg tror jeg har mistet nøklene mine og trenger enten hjelp til å finne dem eller et sted å sove. Vanskelig for dere å vite når det er såklart, så hold dere til det første rådet. Ikke ta tlf.

Så til hjemturen. For meg som oftest noen timer tidliger enn de fleste andre. Men da er det en febrilsk jakt etter næring. Ryktene skal ha det til at denne jakten nå har blitt meget vanskeligere enn tidligere. Jeg har forstått det sånn at matservering uten bord nå er forbudt etter 0100. Med andre ord vil det være vrient å få kloa i fyllebabb, nattpølse etc, etc. Livet er så hardt noen ganger.

Tidligere har jeg da fornøyd etter å ha konsumert et eller annet med en hel masse transfett før jeg har skloknet på sofaen i boxeren.

Alt i alt er byturen som fenomen en merkelig greie. De fleste delene av den viser seg jo å være mer eller mindre dritt, men likevel kaster man seg gjerne ut på en ny runde helg etter helg. Min mistanke er at det er en hellige gralen som gjør at man vil prøve nok en gang. Ønsket om å treffe på en person som kan få blodet til å bruse litt ekstra!

Neste gang jeg drar på byen skal jeg legge igjen telefonen hjemme, jeg skal ta med ipod og øretelefoner så jeg kan høre på min egen latterlig høye musikk, jeg skal kun ta med meg 200 kroner i kontanter og ikke noe kort samt ta med niste til veien hjem.


Fenomenet å dra på fylla, her representert ved å dra på byen får terningkast 3.


Anmeldelsen er revidert noe ca 00:30 natt til torsdag.

6 comments:

Onkel E said...

haha. konge med matpakke på byen. men pass på å smugle det forbi dørvakten via rompa, i tilfelle dem trur det e øllebrød!

Christian Døvle said...
This comment has been removed by the author.
Christian Døvle said...

Du syntes altså det er bedre å stå opp tidlig enn en bytur? :P Kan ikke si jeg ser den, dog jeg er helt enig i at vors alltid er best. Fra man tar drosje ned til byen og alle splittes går det bare nedover...

Kristian said...

Du har et utmerket poeng her Døvlinho, men jeg tenker at det er veid opp mot forvetningene mer enn hverandre. En fylletur til terningkast 1 vil jo alltid gå over det å stå opp tidlig til terningkast seks.

wilfu said...

Ang. forrige post Johnsrud; funker det ikke å legge til den nye epostadressa i blogger og logge med den? Mye mindre hodepine på deg, og verden smiler tilbake...

Kristian said...

Dette må du vise meg evt. Jeg mener selv at jeg har førsøkt dette tusen ganger, men jeg får det ikke til:-(