Wednesday, 25 February 2009

Noen observasjoner

Dette er ting jeg er bitt meg merke i i det siste.


1. Hvorfor har 90% av frisørene i Oslo helt jævlig sveis? Lesbesveiser, usymetriske "bolleklipper", plutselig barberte flekker med omkransende hår i helt random lengde. Eller hva med de drøye fargene som dukker opp i Oslos frisørsalonger. Gamst bleiking av håret er IKKE bra.

2. Hvorfor er det så forbanna mange frisører i det rurale Norge? Bygdenorge er stappa fullt av frisører. Er det på grunn av at de ikke har noe annet å ta seg til? Med stadig større gårdsdrift, trålere som pakker fisken i esker klar til salg, og massevis av tilskudd til bygdene så må man ha noe å gjøre. Og da klipper bygdefolket håret til hverandre. Det er noe herlig øst-Tysk over det. Fins det ikke jobber, så lager vi en jobb til deg.

3. Alex Rosén er straks tilbake med en ny runde folk i farta. Skarve åtte år etter den første runden med programserien. Jeg gleder meg som en gris som Jokke sier.

4. Snø er ut

5. Det kommer en ny Street Fighter film. De av oss som har lært oss å elske den første vet at det bare kan gå bedre på dette forsøket. Også her gleder jeg meg som en gris.

5 comments:

Christian Døvle said...

Når du nevner det så er det 23 frisører i Sandefjord.

Anonymous said...

Med 2600 registrerte frisører, og med tanke på at folk klipper seg omtrent annen hver måned blir det 24 personer til hver frisør hver dag. Når du deler antallet på en vanlig frisørtime ( en halv time) så blir det 12 timers åpent per frisørsalong for å dekke behovet i Norge. Så legger du til det tredobbelte for alle de ikke-gule-sider-registrerte-frisørene, og du finner fort ut at det er et større tilbud enn behov.. Vi får takke Jan Thomas og vestkantfrøknene, de alene gjør så frisørbransjen overlever

Anonymous said...

Apropos..legg til at det er 11 frisører på Kleppe, et sted som er omtrent like stort som Lommedalen..(og i tillegg har omtrent like mange innbyggere)

Kristian said...

Kjære anonym.

Det er meget hyggelig at du tar deg tid til å debattere disse viktige temaene. Men jeg er noe uenig i resonementet ditt. Skal man regne nordmannens gjennomsnittlige frisørbesøk, så tror jeg ikke annenhver måned er representativt for besøksfrekvensen. Mange får håret klippet av mor eller samboer. Det fins de av oss som er noe mindre velflidde enn de som går til frisøren bimånedlig. Selv klipper jeg meg ca en gang i året. Dermed skulle dette ytterligere forsterke oppfatningen om at det finnes alt for mange frisører.

Anonymous said...

Vel, klipper meg ikke oftere enn en gang i halvåret selv, men er de som klipper seg så alt for ofte som får opp snittet. Men var bare et rundt regnet anslag, ikke noe veldokumentert fakta. Mange frisører er det likeså!