Monday, 29 September 2008

Landslagsuttak

Jeg så at Thomas Enger, tidligere sportssjef i Nettavisen, publiserte sitt forslag til landslags 11´er på nettopp Nettavisen i dag.

Inspirert av dette skal jeg selv kommentere og argumentere mine valg.


Keeper: Jon Knudsen - Et soleklart valg. Rett og slett pga det som foregår oppe i hodet til Rune Almenning Jarstein. Jeg mener ikke at det har rabla for ham, men støtteapparat, trenerteam og presse har gjort ham usikker på seg selv.

Høyre back: Tom Høgli - Tromsøs nye juvel i forsvarsrekka har gjort to gode landskamper, og har i realiteten ingen konkurrenter om høyrebackplassen nå slik jeg ser det.

Venstre back: John Arne Riise - Trenger ikke nærmere forklaring. En av to norske spillere med internasjonale kvaliteter.

Midtstopper 1: Brede Hangeland - Stadig bedre i Fulham, men jeg savner at han tar samme ansvar for Norge

Midtstopper 2 : Morten Skjønsberg - Den vanskeligste plassen å ta ut. Makkeren til Brede pga fotballintelligens, og en forbilledlig holdning til spillet. Viker aldri i taklingene, og har det rette "hodet" for store kamper.

Midtbaneanker: Fredrik Winsnes - En utmerket kamp mot Island, og en presisjon og klokhet som er helt nødvendig mot hardtarbeidende skotter.

Indreløper 1: Bjørn Helge Riise - Har nylig kommet tilbake fra skade, men er likevel landets beste midtbanemann.

Indreløper 2: Fredrik Strømstad - Suksess i Frankrike, og har spilt drøssevis av gode landskamper tidligere. Mestrer mange roller og vet å blø for drakta.

Offensiv midtbane: Erik Huseklepp - Branns komet har blitt kritisert for manglende defensiv jobbing og svake avslutninger. Men en spiller som Erik Huseklepp er på sitt beste nok til å slite ut de 11 vi spiller mot. Han må med, og har ekstreme ferdigheter med ball. Noe alle lag trenger, uansett spillestil.

Spiss 1: John Carew

Spiss 2: Tarik Elyounoussi - En spiller som lar Carew få rom også på bakken grunnet sin egen bevegelighet. Forsvaret til skottene må ta ut løpene hans, og det åpner både for Huseklepp bakfra og Carew helt fremme.

Jeg skjønner at dette ikke BLIR laget i den kommende kampen. Til det er Hareide både for sta og for dum. Men det er godt å vite at vi har disse spillerne, så kan vi i det minste se frem til neste kvalik. En kvalik uten Hareide.

3 comments:

Anonymous said...

Hmm.. Mye av det samme jeg hadde valgt her Kristian. Likevel, jeg ville satset på Vegard Forren sammen med Hangeland. Jeg tror han kan gjøre det stort. Så på kampen idag mot Stabæk. Ja, Molde tapte 4-0 men Forren gjør en stor kamp før første scoring. Etter det er taper kollektivet Molde kampen. Ville også vurdert Ødegaard inn på midtbanen. Ellers er jeg enig

Kristian said...

Forren er mannen for fremtida med stor M, men jeg ser ikke helt at han er klar for landsen ennå. Skjønsberg er en mer komplett stopper akkurat nå. Men Forrens talent er nok større enn Skjønsberg. Dog har det seg slik at det mellom øra er viktigst for en stopper. Se på Henning Berg. En fabelaktig karriere, men hverken rask, stor eller spes god med ball. Ødegaard er vel en av de tapte vingene her i landet. Vi har tradisjon for spillere som spiller knallgodt på kant nå og da for så å forsvinne i det middelmådige. For meg blir Ødegaard et alt for usikkert kort.

Anonymous said...

Nå er hvertfall laget tatt ut. Huseklepp er med =) Med ikke plass til en spiler som Tarik, erre mulig