Thursday, 16 October 2008

AC/DC

Best of plater er en egen kunst. Og ytterst få band og artister får til en best of som er noe mer enn bare en ny runde med melking av fansen. Mange best of samlinger er dessuten ikke spesielt godt komponert. Det er gjerne slengt sammen en haug med i og for seg gode sanger, men uten følelsen av en helhet. Noen vil kanskje si at det ikke er hensikten med et samlealbum, men jeg mener det er en klar nødvendighet.

Noen eksempler på band som har fått til en knallgod best of plate er Journey, Toto, Foreigner og Hellbillies. Vil også nevne Sverre som har laget en av de beste best of samlingene jeg har vært borti. Legendariske goda diggalåtar som alla diggar med Iron Maiden. Men nok om det.

Jeg har i forbindeles med AC/DC sin konsert i Oslo veldig lyst til å prøve meg på å lage en best of fra gruppa jeg har hørt mest på og som har betydd mest for meg i løpet av mitt korte liv. I tillegg til kvaliteten på låtene vil jeg prøve å lage det til en helhet som gir en opplevelse som er større enn låtene i seg selv.


CD1

1. Live Wire
2. Let There Be Rock
3.Hell Aint a Bad Place To Be
4. If You Want Blood
5. Down Payment Blues
6. The Jack
7. Big Balls
8. It´s a Long Way To The Top
9. T.N.T.
10. Whole Lotta Rosie
11. Highway To Hell
12. Sin City
13. Problem Child
14. Dirty Deed Done Dirt Cheap

CD2

1. Ride On
2. Hells Bells
3. You Shook Me All Night Long
4. Are You Ready
5. Hard As A Rock
6. Have A Drink On Me
7. Big Gun
8. Fire Your Guns
9. Inject The Venom
10. Moneytalks
11. Who Made Who
12. Thunderstruck
13. Rock And Roll Aint Noise Pollution
14. Back In Black
15. Shoot To Thrill
16. For Those About To Rock


For den observante leser blir det åpenbart at dette nesten er en hel cd viet til hver av vokalistene i bandet. Jeg syns AC/DC er to forskjellige band under Bon Scott og Brian Johnson, og derfor oppdelingen. Med Ride On som et postludium for Bon Scott, og en "temposenker" før Brian Johnson drar det i gang igjen med Hells Bells.

Jeg er spent på å høre om noen er villige til å teste ut spillelistene i ipoden sin noen dager og gi meg en tilbakemelding på hva dere syns. Og kom gjerne med egne lister!


Rock out with your cock out!

2 comments:

Anonymous said...

Lasta ned alle sangene du skrev opp :P Jeg har ikke noe spesielt forhold til AC/DC utover de helt store hittene, men syntes listene du lagde var gode =)

Kristian said...

hehe, kult at du tok deg tid til å sjekke det ut. Funket det bra som album syns du? eller var det bare en grei samling låter?